Stravovanie a obzvlášť stravovanie v nemocnici zohráva dôležitú úlohu v živote každého z nás. Strava je neoddeliteľnou súčasťou každého človeka a má veľký vplyv na správne fungovanie organizmu. Z tohto dôvodu je nesmierne dôležité nastavenie správnej výživy, ktorá prispieva v značnej miere k dosiahnutiu správneho fungovania obranyschopnosti a v neposlednom rade podporuje samotnú liečbu pacienta.
Stravovacia prevádzka NEDÚ n.o. Ľubochňa zabezpečuje poskytovanie fyziologickej a klinickej výživy pre pacientov v rozsahu požiadaviek jednotlivých oddelení. Kolektív pracovníkov výrobnej časti prevádzky pracuje v dvojzmennej prevádzke a pripravuje celodennú stravu, ktorá sa podáva v jedálni formou obsluhy, resp. pre ležiacich pacientov je transportovaná k lôžku v termokazetách, na plánovaný a reálny počet ordinovaných diét. Jedlo sa pripravuje v závislosti od diagnózy pacienta a s odporúčaním ošetrujúceho lekára.
Prácu po odbornej a edukačnej stránke pacienta zabezpečujú nutričné terapeutky. Edukácia pacientov o stravovaní plní dôležitú úlohu prevencie pred komplikáciami, ale aj usmerňovania pri stravovaní v domácich podmienkach s cieľom zabezpečiť pacientov plnohodnotný život. Edukačný program je prispôsobený pravidelnej skupinovej, ale aj individuálnej edukácii pacientov a rodičov diabetických detí.